Engineering

Constructieberekening

Op basis van uw bouwplannen kan een constructief ontwerp worden gemaakt volgens de geldende normen (NEN). Dit kan variëren van kleine eenvoudige tot grote complexe constructies.

Ook een eenvoudige oplegbalk of latei is door ons te bepalen en te leveren.

De sterkte berekeningen worden in-house uitgevoerd met het 3D-raamwerkprogramma STAAD.Pro.

Als onderdeel van het totale rekenproces worden tevens alle relevante verbindingsdetails uitgerekend. Eventueel kunnen wij ook enkel de verbindingsdetails berekenen wanneer de klant reeds in het bezit is van een uitgewerkte hoofdberekening. Dit met behulp van CS Joint of IDEA.

3D-Modelleren

Met onze tekenpakketten wordt uw toekomstige pand in een 3D model uitgewerkt. Hierin worden de staalconstructie, beplating en prefab fundering in één tekenmodel gemodelleerd. Dit zorgt er voor dat de verschillende bouwstadia deugdelijk op elkaar aansluiten en eventuele onvolkomenheden tot het minimum beperkt zullen worden.

Aansluitend wordt van elk stalen bouwdeel de werkplaatstekening en CNC data gegenereerd. Deze CNC data wordt gebruikt voor het aansturen van onze pons-knip machine en boor-zaagstraat. Maar ook voor de materiaal optimalisatie voor een efficiënt materiaal gebruik.