Engineering

Constructieberekeningen

Op basis van uw bouwplannen kan door ons een constructief ontwerp worden gemaakt volgens de geldende normen (NEN). Dit kan variëren van kleine eenvoudige tot grote complexe constructies.

Ook een eenvoudige oplegbalk of latei is door ons te bepalen en te leveren.

De sterkte berekeningen worden in-house uitgevoerd met het 3D-raamwerkprogramma STAAD.Pro.

Als onderdeel van het totale rekenproces worden tevens alle relevante verbindingsdetails uitgerekend. Eventueel kunnen wij ook enkel de verbindingsdetails berekenen wanneer de klant reeds in het bezit is van een uitgewerkte hoofdberekening. Dit met behulp van CS Joint of IDEA.

3D-Modelleren

Met onze 3D-tekenpakketten worden de constructies uitgewerkt voor productietekeningen en montageoverzichten. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de details om problemen tijdens de bouw voor te zijn en hiermee de bouwsnelheid te verhogen. Gedurende dit proces is er een directe communicatie tussen de eigen constructeur en tekenaars. Dit zorgt dat er vlot weloverwogen oplossingen uitgedacht kunnen worden.

Aansluitend wordt van elk onderdeel de werkplaatstekening en CNC data gegenereerd. Deze CNC bestanden worden gebruikt voor het aansturen van onze pons-knip machine en boor-zaagstraat. Eveneens gebruiken we deze data voor de zaagoptimalisatie voor een efficiënt materiaal gebruik..